"Heerlijk, vers en eerlijk;
sinds 1933"

Onze geschiedenis

Een familiebedrijf sinds 1933

Het verhaal van Blanken Food gaat terug naar het jaar 1933. In dat jaar werd de basis gelegd in Ede. Teunis Blanken fietste, vanuit zijn ouderlijk huis, dagelijks met zijn bakfiets langs de particulieren in de buurt om verse eieren te brengen. Toen de vraag toenam besloot hij om door te schakelen, ook richting de detaillisten en grootverbruikers. Hij begon in de souterrain zijn eigen onderneming en vestigde daar zijn eerste sorteermachine.

Van eierhandel naar totaalleverancier

In de jaren ’70 is de basis gevormd voor het Blanken Food van nu. Vanuit de bakkerswereld ontstond de vraag naar gepasteuriseerde en kant-en-klare eiproducten. Met de toevoeging van deze productgroep werd de eerste stap naar een totaalpakket gezet. In de jaren ’90 herhaalde dit zich. Vanuit de horeca en delicatessewinkels ontstond de vraag naar kaas; zowel Hollands als buitenlands. Edwin Buitenhuis heeft hier direct op ingespeeld en heeft met veel passie, inzet en kennis een complete Hollandse- en buitenlandse kaaslijn opgezet. Na de overname door Edwin Buitenhuis is er in 2015 een volledige noten- en tapaslijn toegevoegd, om het traditionele ‘kaasplankje’ compleet te maken.

Blanken Food van nu

Blanken Food bestaat uit een hecht en persoonlijk team. Op deze manier kunnen we de service die we bieden ook blijven bieden. Daarnaast blijven we inspelen op de trends en ontwikkelingen die zich binnen onze markt voordoen. Zo maken we gebruik van het uiterst vriendelijke horecabestelsysteem InOne. Door in te blijven spelen op de trends en ontwikkelingen zorgen we ervoor dat we bij blijven en willen we er tevens voor zorgen dat we net iets voorlopen. Net iets meer doen voor onze klanten; dat is wat we willen. En mede vanwege onze constante innovaties en vernieuwingen doen we dat dan ook!

Onze producten

Eieren en eiproducten

Specialist op het gebied van eieren sinds 1933. Dat merk en proef je in alles. Door het dagelijkse contact met onze pluimveehouders kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen.

Hollandse kaas

Vanwege onze jarenlange ervaring en passie voor kaas hebben wij door de jaren heen een compleet assortiment samengebracht van de mooiste Hollandse kazen.

Buitenlandse kaas

De Firma Blanken biedt een brede selectie van buitenlandse kazen aan; van een Franse Reblonchon tot Italiaanse Pecorino. We zijn van alle markten thuis.

Noten

Noten. Onmisbaar binnen een lekkere salade of op een goede borrelplank. Daarom bieden wij de fijnste selectie noten aan; aansluitend op de vraag vanuit onze klanten.

Tapas

Van de meest smaakvolle pesto’s en tapenades tot aan zongedroogde tomaten. Om onze klanten in alle gemakken te kunnen voorzien bieden wij een gevarieerd en steeds vernieuwend aanbod aan binnen de tapas.

Boters en romen

Boter; een product dat niet gemist kan worden in de keuken. Vandaar dat ook voor deze productgroep een divers aanbod ontwikkeld is binnen de Firma Blanken.

Vleeswaren

Beter bekend als ‘gezond snoepgoed’. Rijk aan antioxidanten, vezels, vitaminen B- en mineralen als ijzer, magnesium, calcium en kalium. Blanken Food heeft ze voor u in huis.

Zuidvruchten en gedroogd fruit

Een sinds 2023 geïntroduceerde, maar niet meer te missen productgroep binnen het assortiment van Blanken Food. De (gesneden vleeswaren) zijn de gewenste aanvulling op het assortiment van Blanken Food.

Klant worden

Bent u ook net zo overtuigd van onze producten en service als dat wij zijn?
Neem dan contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan!

Neem direct contact op

Vragen? Stuur een appje!