Het verhaal van Blanken Food gaat terug naar het jaar 1933. In dat jaar werd de basis gelegd in Ede. Teunis Blanken fietste, vanuit zijn ouderlijk huis, dagelijks met zijn bakfiets langs de particulieren in de buurt om verse eieren te brengen. Toen de vraag toenam besloot hij om door te schakelen, ook richting de detaillisten en grootverbruikers. Hij begon in de souterrain zijn eigen onderneming en vestigde daar zijn eerste sorteermachine.
In de jaren ’70 is de basis gevormd voor het Blanken Food van nu. Vanuit de bakkerswereld ontstond de vraag naar gepasteuriseerde en kant-en-klare eiproducten. Met de toevoeging van deze productgroep werd de eerste stap naar een totaalpakket gezet. In de jaren ’90 herhaalde dit zich. Vanuit de horeca en delicatessewinkels ontstond de vraag naar kaas; zowel Hollands als buitenlands. Edwin Buitenhuis heeft hier direct op ingespeeld en heeft met veel passie, inzet en kennis een complete Hollandse- en buitenlandse kaaslijn opgezet. Na de overname door Edwin Buitenhuis is er in 2015 een volledige noten- en tapaslijn toegevoegd, om het traditionele ‘kaasplankje’ compleet te maken.
Blanken Food bestaat uit een hecht en persoonlijk team. Op deze manier kunnen we de service die we bieden ook blijven bieden. Daarnaast blijven we inspelen op de trends en ontwikkelingen die zich binnen onze markt voordoen. Zo maken we gebruik van het uiterst vriendelijke horecabestelsysteem InOne. Door in te blijven spelen op de trends en ontwikkelingen zorgen we ervoor dat we bij blijven en willen we er tevens voor zorgen dat we net iets voorlopen. Net iets meer doen voor onze klanten; dat is wat we willen. En mede vanwege onze constante innovaties en vernieuwingen doen we dat dan ook!
Bent u ook net zo overtuigd van onze producten en service als dat wij zijn?
Neem dan contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan!