"Heerlijk, vers en eerlijk;
sinds 1933"

Onze geschiedenis

Een familiebedrijf sinds 1933

Het verhaal van Blanken Food gaat terug naar het jaar 1933. In dat jaar werd de basis gelegd in Ede. Teunis Blanken fietste, vanuit zijn ouderlijk huis, dagelijks met zijn bakfiets langs de particulieren in de buurt om verse eieren te brengen. Toen de vraag toenam besloot hij om door te schakelen, ook richting de detaillisten en grootverbruikers. Hij begon in de souterrain zijn eigen onderneming en vestigde daar zijn eerste sorteermachine.

Van eierhandel naar totaalleverancier

In de jaren 70 legde Blanken Food de basis voor zijn huidige vorm, startend met gepasteuriseerde eiproducten voor de bakkerijsector. Dit was de eerste stap richting een breed assortiment. In de jaren 90 kwam de vraag naar diverse kaassoorten vanuit de horeca en delicatessenwinkels, waarop Edwin Buitenhuis reageerde door een uitgebreide lijn van zowel Hollandse als internationale kazen te ontwikkelen. Na zijn overname breidde het bedrijf in 2015 uit met een noten- en tapaslijn, waardoor het aanbod van Blanken Food verder diversifieerde met gesneden vleeswaren, zuidvruchten, pasta's, en sauzen.

Blanken Food van nu

Bij Blanken Food vormen we een toegewijd en hecht team dat zich inzet voor persoonlijke en efficiënte service. Door onze vingers aan de pols te houden bij de laatste trends en ontwikkelingen in de markt, garanderen we dat we niet alleen bijblijven, maar ook vooroplopen in de voedselindustrie. Met innovatieve tools zoals het klantvriendelijke horecabestelsysteem InOne en ons op maat gemaakte bestelsysteem, blijven we voortdurend onze processen en dienstverlening verbeteren. We streven ernaar om steeds een stap verder te gaan voor onze klanten, gedreven door onze kernwaarden van kwaliteit, innovatie, efficiëntie en duurzaamheid. Door continue innovatie en vernieuwing zetten we de standaard en leveren we uitzonderlijke waarde. Dit is wat ons drijft en onderscheidt in de voedselindustrie.

Onze producten

Eieren en eiproducten

Specialist op het gebied van eieren sinds 1933. Dat merk en proef je in alles. Door het dagelijkse contact met onze pluimveehouders kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen.

Hollandse kaas

Vanwege onze jarenlange ervaring en passie voor kaas hebben wij door de jaren heen een compleet assortiment samengebracht van de mooiste Hollandse kazen.

Buitenlandse kaas

De Firma Blanken biedt een brede selectie van buitenlandse kazen aan; van een Franse Reblonchon tot Italiaanse Pecorino. We zijn van alle markten thuis.

Noten

Noten. Onmisbaar binnen een lekkere salade of op een goede borrelplank. Daarom bieden wij de fijnste selectie noten aan; aansluitend op de vraag vanuit onze klanten.

Tapas

Van de meest smaakvolle pesto’s en tapenades tot aan zongedroogde tomaten. Om onze klanten in alle gemakken te kunnen voorzien bieden wij een gevarieerd en steeds vernieuwend aanbod aan binnen de tapas.

Boters en romen

Boter; een product dat niet gemist kan worden in de keuken. Vandaar dat ook voor deze productgroep een divers aanbod ontwikkeld is binnen de Firma Blanken.

Vleeswaren

Beter bekend als ‘gezond snoepgoed’. Rijk aan antioxidanten, vezels, vitaminen B- en mineralen als ijzer, magnesium, calcium en kalium. Blanken Food heeft ze voor u in huis.

Zuidvruchten en gedroogd fruit

Een sinds 2023 geïntroduceerde, maar niet meer te missen productgroep binnen het assortiment van Blanken Food. De (gesneden vleeswaren) zijn de gewenste aanvulling op het assortiment van Blanken Food.

Klant worden

Bent u ook net zo overtuigd van onze producten en service als dat wij zijn?
Neem dan contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan!

Neem direct contact op

Vragen? Stuur een appje!